Το Red Bull Doodle Art 2017 έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει το Doodling στη τρίτη διάσταση!

Υπάρχει κάτι που οι φοιτητές από όλο τον κόσμο έχουν κοινό: Όλοι είναι κρυφοί καλλιτέχνες όταν σκιτσάρουν την ώρα της παράδοσης! Και όλα ξεκινούν βέβαια με τα βασικά: στυλό & χαρτί.

Ξεκινώντας από τις 17 έως τις 29 Μαρτίου, φοιτητές από όλη την Ελλάδα καλούνται να καταθέσουν τα έργα τους και να ψηφίσουν το καλύτερο doodle της χώρας τους στην παγκόσμια πλατφόρμα redbulldoodleart


Red Bull Doodle Art 2017 ]

Τα doodles με τις περισσότερες ψήφους θα παρουσιαστούν στην Ελληνική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 9 Απριλίου στην Αθήνα, και το καλύτερο αυτών, όπως θα αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή, θα πάρει το εισιτήριο για την παγκόσμια έκθεση για να διεκδικήσει τη μεγάλη νίκη ανάμεσα σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο!

Μάλιστα, για όσους νιώθουν ότι θέλουν «ιδιαίτερα μαθήματα», πρόκειται να οργανωθεί ένα workshop την Πέμπτη 23.03 και ώρα 13:00 στην ΑΚΤΟ [ Ευελπίδων 11 | 11362 Αθήνα ] υπό τις οδηγίες των Ελλήνων κριτών του Red Bull Doodle Art: Manoli RTMone  και Nadia Stasinou, στα πλαίσια του οποίου θα μοιραστούν tips για το doodling αλλά και θα σκιτσάρουν μαζί με τους συμμετέχοντες.Το 2014 η 21χρονη τότε φοιτήτρια προγραμματισμού για video games, Εύη Παυλίδη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Cape Town όπου και είχε μια μοναδική εμπειρία. « Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα το doodling. Είχα σχεδιάσει μία Σειρήνα από την ελληνική μυθολογία, που σε προσελκύει στο βυθό της, εμπνευσμένη από το League of Legends. Για το προσχέδιο είχα χρειαστεί περίπου δύο μέρες και για το μελάνι 7 – 8 ώρες.

Το λεγόμενο doodling είναι μια παγκόσμια συνήθεια που ενώνει τους μαθητές σε όλη την υφήλιο. Πάνω από 50 χιλιάδες φοιτητές σε περισσότερα από 1000 πανεπιστήμια και 40 χώρες θα παρουσιάσουν τη δική τους ερμηνεία του Doodle Art, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα για να μετατρέψουν την έμπνευσή τους και τη φαντασία τους σε τέχνη. Στη φετινή μάλιστα τελική φάση του διαγωνισμού εισάγεται και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, με τους φοιτητές που θα εκπροσωπήσουν την κάθε χώρα, να εκπαιδεύονται στο 3D σχεδιασμό.


Red Bull Doodle Art 2017 ]

«Το να είμαι ο νικητής του Παγκόσμιου Τελικού στο Red Bull Doodle Art το 2014 ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα συνέβαινε στη ζωή μου, λέει ο Santanu Kaushik, φοιτητής από την Ινδία. Έμαθα να ζωγραφίζω μόνος μου και τώρα είμαι εικονογράφος σύγχρονης τέχνης πλήρους απασχόλησης και εξερευνώ το όραμά μου.»

Υποβάλλετε το Doodle σας τώρα!

Για περισσότερες πληροφορίες, τις χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό αλλά και το πώς να υποβάλλετε το έργο σας, επισκεφθείτε αυτό το link


Red Bull Doodle Art 2017 ]

Τι είναι το doodle;
Ένα αόριστο σχέδιο το οποίο γίνεται την ώρα που το μυαλό του καλλιτέχνη είναι απασχολημένο με κάτι άλλο.

Τι είναι το Red Bull Doodle Art;
Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός στο σκίτσο στον οποίο φοιτητές πανεπιστημίου άνω τον 18 ετών στέλνουν τα doodles τους εδώ για να κριθούν βάσει στυλ και δημιουργικότητας. Ένας doodler από κάθε χώρα που συμμετέχει, θα προσκληθεί στον παγκόσμιο τελικό για να διαγωνιστεί με φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το doodle που θα νικήσει σε κάθε χώρα, θα παρουσιαστεί στην Παγκόσμια Εικονική Γκαλερί. Κατά τη διάρκεια του show εικονικής πραγματικότητας, ένας διαγωνιζόμενος θα στεφθεί παγκόσμιος νικητής.
Red Bull Doodle Art 2017
Παρασκευή 17.03.2017 – Τετάρτη 29.03.2017
[ redbull ] | [ facebook ] | [ twitter ] | [ instagram ]