Το άλμα επί κοντώ είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο αγώνισμα. Για να πετύχει κανείς, πρέπει να δουλέψει με πειθαρχία πάνω στην τεχνική του, υπακούοντας στους νόμους της φυσικής.

Βαθιά ανάσα και ξεκινά. Η κινητική ενέργεια αναπτύσσεται. 18 βήματα με ταχύτητα 9,5 m/s. Το κοντάρι κουμπώνει στο box και αρχίζει να λυγίζει. Η ελαστική ενέργεια που έχει αποθηκευτεί στο κοντάρι δίνει ώθηση και ο αθλητής ξεκολλά τα πόδια του από τον ελαστικό τάπητα και εκτοξεύεται στα περίπου 5,00 μ., με στόχο να περάσει τον οριζόντιο πήχη χωρίς να τον ρίξει. Εκεί, επιδρά η δύναμη της βαρύτητας που θα του χαρίσει μια ομαλή προσγείωση στο στρώμα. 3 εξισώσεις της φυσικής διαδέχονται η μία την άλλη για να χαρίσουν το τέλειο άλμα!

[ Εμμανουήλ Καραλής ]

Ωστόσο, δε φτάνουν μόνο οι εξισώσεις της φυσικής για να γίνει κανείς πολλά υποσχόμενος αθλητής. Είναι οι εξισώσεις της ζωής που τέμνονται με αυτές της φυσικής και δημιουργούν την τέλεια ισορροπία.

[ Εμμανουήλ Καραλής ]

Ο Εμμανουήλ Καραλής μεγάλωσε μέσα στα γήπεδα στίβου, αφού οι γονείς του ήταν αθλητές, και έτσι η αναπόφευκτη αγάπη του για το άλμα επί κοντώ αλλά και η υποστήριξη από την οικογένειά του, είναι αυτά που του έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει να τρέχει. Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που ακολουθεί πιστά σε συνδυασμό με τις καθημερινές προπονήσεις, του δίνουν την ώθηση να κάνει το άλμα. Τέλος, ο θετικός του χαρακτήρας, οι χαλαρές στιγμές με φίλους όπως αναλογούν σε ένα νέο 17 ετών, τον κάνουν να πατάει και πάλι στα πόδια του αλλά και να σηκώνεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, διψασμένος κάθε φορά να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

[ Εμμανουήλ Καραλής ]

Όπως θα επιδιώξει να κάνει και στο επόμενο μεγάλο ραντεβού της καριέρας του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο 17χρονος θα βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη, στο σημαντικότερο γεγονός του παγκόσμιου αθλητισμού για το 2017. Ο Καραλής με 5,70 μ. από τους αγώνες του χειμώνα και με 5,63 μ. από τη θερινή σεζόν πρωτίστως ψάχνει να μαζέψει εικόνες και εμπειρίες, που θα του φανούν χρήσιμες για το μέλλον κι έπειτα μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ο αθλητής αγωνίζεται στον προκριματικό του αγωνίσματος την Κυριακή [ 05.08.2017 ] στις 12:40 [ ώρα Ελλάδος | ΕΡΤ2 ] και γνωρίζει καλά, πως οι εξισώσεις της φυσικής, αλλά περισσότερο εκείνες της ζωής, που πολλές φορές έχει καταφέρει να λύσει, είναι ικανές να του δώσουν μια καλή παρουσία στη διοργάνωση. Ο Καραλής πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο, όπου στάθηκε άτυχος αφού έσπασε το κοντάρι του και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Ανάλογη περιπέτεια είχε και το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ωστόσο έδειξε να διαχειρίζεται την κατάσταση, αφού κατάφερε στη συνέχεια τον αγώνα, να περάσει τα 5,25 μ. και να αναδειχθεί νικητής, κατακτώντας το δεύτερο του χρυσό σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη σεζόν. Όλες αυτές οι εμπειρίες θα είναι οδηγός του για τη συνέχεια, όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο για τα χρόνια που έρχονται.

[ Εμμανουήλ Καραλής ]

:: Εμμανουήλ Καραλής | Βιογραφικό ::

Ο Εμμανουήλ Καραλής μεγάλωσε μέσα στα γήπεδα στίβου, αφού οι γονείς του ήταν αθλητές, και έτσι η αναπόφευκτη αγάπη του για το άλμα επί κοντώ αλλά και η υποστήριξη από την οικογένειά του, είναι αυτά που του έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει να τρέχει. Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που ακολουθεί πιστά σε συνδυασμό με τις καθημερινές προπονήσεις, του δίνουν την ώθηση να κάνει το άλμα. Τέλος, ο θετικός του χαρακτήρας, οι χαλαρές στιγμές με φίλους όπως αναλογούν σε ένα νέο 17 ετών, τον κάνουν να πατάει και πάλι στα πόδια του αλλά και να σηκώνεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, διψασμένος κάθε φορά να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτός είναι ο Εμμανουήλ Καραλής!

Oι εξισώσεις του Εμμανουήλ Καραλή @ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λονδίνου
Κυριακή 05.08.2017 | 12.40 [ ώρα Ελλάδος | ΕΡΤ2 ]
[ redbullcontentpool ] | [ facebook ] | [ instagram ] | [ youtube ]