Προωθώντας τη διαφάνεια στη βιομηχανία της μόδας

Το Fashion Revolution Greece στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Περίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνται στη βιομηχανία της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας. Για πολλούς από αυτούς οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες και οι μισθοί πενιχροί. Στις 24 Απριλίου 2013, 1.134 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 2,500 τραυματίστηκαν, όταν το εργοστάσιο κατασκευής ρούχων Rana Plaza στη Ντάκα του Μπαγκλαντές κατέρρευσε. Από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει βήματα προόδου, ωστόσο πολλά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά.


[ Fashion Revolution Greece @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ]

Το Fashion Revolution είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τη διαφάνεια στην αλυσίδα παραγωγής στον κλάδο της μόδας και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε ζητήματα όπως οι εργασιακές συνθήκες και οι απολαβές των ανθρώπων που φτιάχνουν τα ρούχα μας, η παιδική εργασία, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η βιώσιμη μόδα. Από τις 24 έως τις 30 Απριλίου σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου διοργανώνονται ενημερωτικές δράσεις, workshops, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με τη συμμετοχή σχεδιαστών, brands, ακαδημαϊκών, συγγραφέων και επιχειρηματιών.


[ Fashion Revolution Greece @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ]

Στις 29 και 30 Απριλίου συναντιόμαστε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και ρωτάμε #whomademyclothes. Στηρίζουμε Έλληνες σχεδιαστές που εκθέτουν και πουλούν τις δημιουργίες τους #imadeyourclothes, συμμετέχουμε σε εργαστήρια βιώσιμης μόδας ακούγοντας μουσικές από αθηναίους DJs, φέρνουμε έως 5 κομμάτια από την ντουλάπα μας και τα ανταλλάσουμε στο swap bazaar, ανακυκλώνουμε τα παλιά μας ρούχα με τη βοήθεια upcycle καλλιτεχνών, ταξιδεύουμε με δημιουργίες εικαστικών εμπνευσμένες από το κίνημα #fashionrevolution, ανταλλάσσουμε τα βιβλία μας στο book swap, παρακολουθούμε ταινίες. Την Κυριακή παρακολουθούμε με τα παιδιά μας παιδικό θέατρο και παιδικά εργαστήρια, ανταλλάσσουμε τα παλιά τους ρούχα και παιχνίδια.


[ Fashion Revolution Greece @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ]

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό! Σας περιμένουμε όλους να ενώσουμε τη βιομηχανία της μόδας σε μια επανάσταση που αλλάζει τον τρόπο που προμηθευόμαστε, παράγουμε και πουλάμε τα ρούχα μας.

Σάββατο 29 Απριλίου: 12:00 – 22:00
Κυριακή 30 Απριλίου: 11:00 – 19:00
Fashion Revolution Greece @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100 | 11854 Γκάζι
Σάββατο 29.04.2017 12:00 – 22:00 | Κυριακή 30.04.2017 11:00 – 19:00
Τ. +30 213 0109300
[ technopolis-athens ] | [ facebook ] | [ instagram ] | [ twitter ] | [ youtube ]
[ fashionrevolution ] | [ twitter ] | [ facebook ] | [ instagram ]