Η μικρή πόλη Pernambuco της Βραζιλίας φιλοξένησε για πρώτη φορά το μεγάλο όνειρο, του 9 χρονου τότε Charlson Ximenes να παίξει με την κιθάρα του στις μεγάλες μουσικές σκηνές.

Τους άφηνα να παίζουν με την κιθάρα μου , με τον όρο να μου μαθαίνουν ένα τραγούδι κάθε φορά”, θα πεί ο ίδιος αργότερα για τους μεγαλύτερους μουσικούς από τους οποίους πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 11 χρόνων. Ηταν μια αμοιβαία συμφωνία από την οποία οι δάσκαλοί του είχαν να κερδίσουν πολλά αφού αργότερα ήταν περήφανοι για το μαθητή τους που 14 χρόνων ήταν ήδη μέλος της τοπικής μπάντας παίζοντας κλαρινέτο και αλτο σαξόφωνο, ξεδιπλώνοντας ένα ιδιαίτερο ταλέντο που πολύ σύντομα θα τον οδηγήσει στην επιτυχία.

Σαν μουσικός και συνθέτης παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς τραγουδιού και αρχίζει να γίνεται γνωστός πρώτα στην πατρίδα του και μετά στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Στα 15 του χρόνια κάνει το πρώτο του συγκρότημα το Seres μαζί με φιλους του μουσικούς. Εντυπωσίασε σε ένα μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για παιδιά, έγινε γνωστός και μετακόμισε στο Σάο Πάολο και Ριο ντε Τζανέιρο όπου αναζήτησε πλέον επαγγελματικά την τύχη του, κάνοντα το πρώτο βινίλιο “tora tora tora” με την μπάντα “esquadrilha da fumaca”.

To 1984 γνώρισε τους μουσικούς που ήταν τα παιδικά είδωλα, όπως τον Raul Seixas, έφτιαξε την πρώτη δική του μπάντα και έπαιζε σε διάφορα private clubs του Σάο Πάολο. Το 1986 μετακόμισε στο Λονδίνο, παρακολουθεί μαθήματα στο “Morley College” και φτιάχνει το συγκρότημα “ Deja Vu” και με κυρίαρχο στοιχείο την κιθάρα γράφει πολλά τραγούδια τα οποία εκτελεί με τον μπασίστα Cris Rice. O Charlson Ximenes είναι πλέον artistic director και record producer και γράφει το πρώτο του single, black angel και love tonigt. Στο Λονδίνο κάνει και το πρώτο solo album, Collission Course σε συνεργασία με τον ντράμερ τραγουδιστή και μπασίστα David Etheridge.

Σαν μουσικός και συνθέτης παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς τραγουδιού και αρχίζει να γίνεται γνωστός πρώτα στην πατρίδα του και μετά στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

 

http://www.cdbaby.com/Artist/CharlsonXimenes

https://www.facebook.com/charlson2/app/2405167945/

Ετικέτες