7o Athens Bike Festival | Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου στην Αθήνα!

Πριν 7 χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια να έρθουν οι Αθηναίοι πιο κοντά στον κόσμο του ποδηλάτου. Σε ένα χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην καρδιά της πόλης, κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους, χομπίστες και απλούς ποδηλάτες, λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και της ποδηλασίας δρόμου, ανθρώπους που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις.

Το Athens Bike Festival διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας    [ European Mobility Week ] – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Το Athens Bike Festival αποτελεί επίσημη συμμετοχή της πόλης της Αθήνας στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.


[ Athens Bike Festival | Photo © procycling ]

:: Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ Athens Bike Festival ::

:: Ποδήλατα ::
Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων, βλέπουν τα νέα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιαστούν τη χρονιά που έρχεται και να γνωρίσουν υπηρεσίες σχετικές με το ποδήλατο.

:: Εκδηλώσεις ::
Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Κάθε χρόνο το Athens Bike Festival εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και καινούριες εκδηλώσεις. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις για όλους τους φίλους του ποδηλάτου!


[ Andrei Burton | Photo © Newton Abbot ]

:: Trial show by Andrei Burton & Josh Briars ::
Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί το trial show του Andrei Burton, διάσημου Βρετανού αθλητή που θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές σε mountain bike trials. Με διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4 παγκόσμια ρεκόρ Guinness, ο Andrei έρχεται στην Αθήνα με ακόμη τον συναθλητή του Josh Briars για 3 ημέρες προκειμένου να μοιραστούν μαζί μας, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Athens Bike Festival τις εξαιρετικές τεχνικές τους!


[ Athens Bike Festival ]

:: Bike Fun Park ::
Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσομοιάζει τις συνθήκες ενός Mountain Bike Trail, δημιουργείται στην κεντρική πλατεία της Τεχνόπολης, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Χρησιμοποιώντας ποδήλατα Dirt και MTB, οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές μας θα σας ξεναγήσουν στα μυστικά του mountain bike, στο κέντρο της πόλης, σε μια ειδικά διαμορφωμένη με εμπόδια, ανηφοράκια, κλίσεις και εκπλήξεις, πίστα!


[ Athens Bike Festival ]

:: Γυναίκες και ποδήλατο ::
Οι γυναίκες αποτελούν ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό στο ποδήλατο, με ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι περισσότερες εταιρείες δημιουργούν πλέον προϊόντα αποκλειστικά για το γυναικείο σωματότυπο και τις γυναικείες ανάγκες. Φέτος οι φίλες του ποδηλάτου θα παρακολουθήσουν ένα bike workshop ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες τους και βέβαια το καθιερωμένο πια Skirt Ride στο κέντρο της πόλης το Σάββατο το απόγευμα!


[ Athens Bike Festival ]

:: Παιδί και ποδήλατο ::
Είναι οι μελλοντικοί ποδηλάτες! Το μέλλον του ποδηλάτου και θέλουμε να πάρουν από νωρίς τις σωστές βάσεις. Γι’ αυτό εκπαιδεύουμε εκείνα πώς να κάνουν ποδήλατο αλλά εκπαιδεύουμε και τους γονείς τους για το πώς να τους μιλάνε για ποδήλατο. Τα παιδιά όλων των ηλικιών θα περάσουν τέλεια: παιχνίδι στην υπέροχη παιδική χαρά της Τεχνόπολης, τα πιτσιρίκια δοκιμάζουν τα «walkers» – ποδήλατα χωρίς πετάλια, τα μεγαλύτερα μαθαίνουν τεχνικές στην ειδική πίστα, ενώ οι γονείς ενημερώνονται για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την επιλογή ποδηλάτου για το παιδί τους.


[ Athens Bike Festival | Photo © Kostas Ladas ]

:: Solar Ride από την Greenpeace ::
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, η Greenpeace διοργανώνει το Solar Ride, μία ποδηλατοδράση αφιερωμένη στον σπουδαιότερο και ανεξάντλητο φυσικό πόρο που έχει η χώρα μας: την ηλιακή ενέργεια. Η βόλτα ξεκινάει την Κυριακή από το Athens Bike Festival.


[ Athens Bike Festival | Photo © Spyros Glykis ]

:: Νέοι, Έλληνες κατασκευαστές ::
Είναι νέοι, δημιουργικοί και αισιόδοξοι. Γι’ αυτό και επέλεξαν να επενδύσουν το μέλλον τους στο ποδήλατο δημιουργώντας νέα, καινοτομικά προϊόντα που έχουν όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσουν μια θέση στην παγκόσμια ποδηλατική αγορά. Ελάτε να τους γνωρίσετε και να θαυμάσετε τα προϊόντα τους!


[ Athens Bike Festival | Photo @ skeeze ]

:: Τέχνη και ποδήλατο ::
Αναπόσπαστο κομμάτι του Athens Bike Festival, ο χώρος του «Bike Art» μας δίνει μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα και πιο καλλιτεχνική προσέγγιση σχετικά με το ποδήλατο. Φέτος, το φεστιβάλ φιλοξενεί και μια έκθεση φωτογραφίας του διάσημου φωτογράφου ποδηλατικών αγώνων Wouter Roosenboom. Το ποδήλατο είναι και τέχνη!

Το ποδήλατο είναι παιχνίδι!
Το πρώτο μας «σοβαρό» παιχνίδι, το ποδήλατο, παραμένει η μεγάλη μας αγάπη όσα χρόνια κι αν περάσουν! Στο Athens Bike Festival έχετε την ευκαιρία να χαρείτε το ποδήλατο, να «παίξετε» με ποδήλατο και να κερδίσετε όμορφα δώρα!
Να είστε σίγουρος ότι εύκολα θα ξαναγίνεστε παιδί!


[ Aρχική φωτό: visitgreece ]7o Athens Bike Festival @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100 | 11854 Γκάζι
Παρασκευή 16.09 – Κυριακή 18.09.2016
Παρασκευή 16.09 | 18:00 – 21:00
Σάββατο 17.09 – Κυριακή 18.09.2016 | 10:00 – 21:00
Τ. +30 210 2016500
[ bikefestival ] | [ technopolis-athens ]