Η δύναμη της τέχνης: Σχέδιο του Μάρτιν Hudáček. Γλύπτη στην Ακαδημία Τεχνών, banska bystrica. Ο Martin Hudáček διαμένει στη Σλοβακία, μια μικρή χώρα νότια της Πολωνίας και στο βόρειο τμήμα της Ουγγαρίας η οποία αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό γίνεται, (δηλαδή ότι απεικονίζει το παρπάνω έργο, την έλειψη ακόμα και των αυτονόητα αναγκαίων για την ανθρώπινη ζωή), όταν η ηθική αντικαθίσταται από την νέα τάξη που απέρριψε τον αλτρουισμό στον μικρό του σκοτεινό κόσμο.
 Για να μην ξεχνιόμαστε μέρες που είναι, όταν τα μεγαλοπρεπή δείπνα καλά κρατούν στους «επιφανείς» κύκλους του πλανήτη απανταχού, αλλού εκεί που όσοι είχαν την κακή μοίρα  – τύχη να γεννηθούν «φτωχοί» σε αμφισβητούμενες πατρίδες και ανακάλυψαν με τον πιό οδυνηρό τρόπο, ότι ποτέ δεν τους ανήκουν, μια σταγόνα νερό είναι μεγάλη πολυτέλεια. Και ο θάνατος παραμονεύει ανά πάσα στιγμή, παντού. Καλά Χριστούγεννα.
Υ.Γ : Είναι μια διαρκής πάλη η περίφημη πάλη των τάξεων που ξεκίνησε από τότε που κάποιος άνθρωπος είπε «αυτό ειναι δικό μου» για κάτι που ουδέποτε του ανήκε και δεν θα το έχει ποτέ τελικά.
Από την ομάδα Arte Mondiale No Limit.