Νικητής των εκλογών στην Αυστρία και πιθανότατα ο επόμενος Καγκελάριος είναι ο Sebastian Kurz, ετών 31 το παιδί θαύμα όπως αποκαλείται, ο μικρός σκληρός, που ως φαίνεται θα οδηγήσει την Αυτρία σε μια εσωστρέφεια, δεν καπνίζει και δεν έχει τελειώσει τη Νομική. Μπήκε στην Κυβέρνηση στα 25 του, βγήκε πρώτος σε ψήφους σε όλη τη χώρα στις επόμενες εκλογές, και στα 27 του έγινε Υπουργός Εξωτερικών .Δούλεψε ασταμάτητα μαζί με μια ομάδα νέων, μεταξύ των οποίων ο αδελφικός μου φίλος Stefan Schnöll που σήμερα εκλέγεται βουλευτής στο Αυστριακό Κοινοβούλιο.

Ο 31χρονος στήριξε κατά κύριο λόγο την προεκλογική του εκστρατεία στο κλείσιμο των συνόρων και στην αφαίρεση των εργασιακών επιδομάτων από τους νεοπροσληφθέντες ξένους στην Αυστρία.

«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση» έχει δηλώσει ενώ ανησυχία προκαλεί η πολιτική που θα ακολουθήσει στο θέμα της υποδοχής προσφύγων.Μάλιστα ζήτησε πολλές φορές αποπομπή της χώρας από τη Ζώνη του Σένγκεν.

Ο ίδιος έγινε υπουργός Εξωτερικών σε ηλικία 27 ετών, πριν καλά καλά ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική και κατόρθωσε να αναζωογονήσει τη φλόγα των Συντηρητικών, δίνοντας μια εικόνα εκσυγχρονισμού και χρησιμοποιώντας μια σκληρή γλώσσα στο προσφυγικό.