Κοροϊδία εις βάρος των ΑμεΑ: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…Για να είμαστε ακριβείς, όταν εντοπίζουμε περιπτώσεις από τον χώρο των ειδήσεων που αποδίδουν μοναδικά – στα όρια του κυριολεκτικού – αγαπημένες παροιμιώδεις φράσεις, όχι μόνο αρνούμαστε να προσπεράσουμε αλλά στήνουμε γλέντια και χορούς μπας και πεθάνει ο χάρος.

Τρεις λαλούν…

Η εθνική συνομοσπονδία (1) των Ελλήνων αναπήρων (ΕΣΑΜΕΑ) και η πανελλήνια ομοσπονδία (2) των γονέων και κηδεμόνων των αναπήρων (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) μέσω ανακοίνωσής τους χαιρετίζουν από κοινού ως “πολύ σημαντική” την ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής (3) για τα δικαιώματα του ανθρώπου (αναπήρου και μη) η οποία (ανακοίνωση) διαπιστώνει από δικής της πλευράς ως “πολύ σημαντική” – “υψίστης προτεραιότητας” για να χρησιμοποιήσουμε την ακριβή ισοδύναμη διατύπωση – τη προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και των δικαιωμάτων του παιδιού. Λαλώντας περί της πολύ μεγάλης σημασίας της ανακοίνωσης της ΕΕΔΑ οι της ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, μέσω της δικής τους ανακοίνωσης ανακοινώνουν τα κατά την κρίση τους πολύ σημαντικά σημεία της ανακοίνωσης της ΕΕΔΑ που αποδεικνύουν την αξιολογημένη στη δική τους κοινή ανακοίνωση “μεγάλη σημασία” της.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο αυτού του λαλήματος – πάει, θα λαλήσουμε όλοι και όλες σε αυτή τη χώρα – εντοπίζεται στο σημείο που η ΕΕΔΑ ανακοινώνει και οι της ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στη κοινή τους ανακοίνωση ξανά μας λαλούν, ότι “υπό το φως των γενικών αρχών για την προστασία των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες υγείας – ειδικής αγωγής γενικώς, ανεξάρτητα δηλαδή από το αν παρέχονται από δημόσιους ή ιδιωτικούς παρόχους, πρέπει να είναι διαθέσιμες, χωρίς διάκριση, προς όλους τους δικαιούχους, προσβάσιμες και ποιοτικές. Ιδίως, η θεσμική αποτύπωση κατάλληλων όρων και προδιαγραφών για την παροχή υπηρεσιών υγείας-ειδικής αγωγής σε παιδιά και ενηλίκους με αναπηρίες από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας είναι αναγκαία”.

Και δυο χορεύουν…

Από το γενικώς (σ.σ. είναι δική μας η λέξη, την προσθέσαμε για να τονίσουμε το νόημα) μέχρι το ιδίως δυο αράδες δρόμος είναι όλος και όλος, μια παρέα είμαστε σε αυτή τη χώρα όλοι και όλες, με χορούς και πανηγύρια ανεξάρτητα των διαφορών μας όλα ένα πάντα γίνονται. Δυο αράδων δρόμος οι όποιες διαφορές μας, αυτό δα έλειπε σαν τρεις μαζί – ο ένας επαναλαμβάνοντας τις λαλιές των άλλων δυο και οι άλλοι δυο επαναλαμβάνοντας την λαλιά του ενός – λαλούν, να πρέπει πολύ να ψάχνουμε για να βρούμε και τους άλλους δυο που χορεύουν ώστε η λαϊκή σοφία (μας) να δικαιωθεί. Οι δικοί μας άνθρωποι ιδιώτες πάροχοι (1) – αυτοί ντε που εδώ και χρόνια πολλά είναι εντός των πανηγυρικών προγραμμάτων της παρέας μας – χορό στήνουνε τρελό, μαζί τους και οι της Πολιτείας αρμόδιοι (2) για την έγκριση των – τι ωραία που τα λέει το κοινό των δυο ανακοινωθέν του ανακοινωθέντος του ενός! – “προσβάσιμων και ποιοτικών υπηρεσιών” μιας και είναι πολύ σημαντικό (υψίστης προτεραιότητας) να είσαι πάντα μέσα στο χορό. Διότι ως γνωστόν – άλλη πολύ μεγάλη λαϊκή σοφία αυτή – νηστικό αρκούδι δε χορεύει.

 Όταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…      

Το οποίον, άλλωστε, είναι πάγια συνήθεια στη φημισμένη για τα γλέντια της χώρα των νεοελλήνων, εξ ου και η λαϊκή σοφία το έχει αποτυπώσει: Τότε, όλοι αυτοί και όλες αυτές υπέρ των οποίων (χειροκρότημα παρακαλούμε πολύ!) φέρεται να διοργανώνεται ο χορός – για να τους προσφέρονται ντε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες – παρακολουθούν διαχρονικά εξ αποστάσεως χύνοντας μαύρο δάκρυ*. Ε και τι έγινε, αφού έτσι και αλλιώς πάντα κάπως έτσι στη χώρα του ατέλειωτου χορού γινόταν. Στο κάτω-κάτω της γραφής, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα ως λύση εναλλακτική και οι κλασικοί της πατροπαράδοτης ευαισθησίας φιλανθρωπικοί χοροί για όσους και όσες θέλουν να εκτονώνουν τη συγκίνησή τους…

*Μαύρο δάκρυ: έχει τη σημασία του ατελείωτου, του αστείρευτου, αυτού που δεν θα έχει ποτέ λυτρωμό. Πώς λέμε, θα έρχεστε διαρκώς (στο γλέντι) και διαρκώς θα χειροκροτάτε και θα νιώθετε ευγνώμονες έναντί μας για την προσφορά μας, επειδή εμείς διαρκώς θα σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτά που θα έπρεπε να σας προσφέρονται αλλά δεν σας προσφέρονται θα σας προσφερθούν; Κάτι τέτοιο…

[ egomiocyprus.blogspot ]

Ετικέτες