Αμερικανοί επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει ένα ασυνήθιστα μικρό και ευέλικτο μη επανδρωμένο όχημα εμπνευσμένο από τις νυχτερίδες το οποίο μπορεί να αλιεύσει πληροφορίες από μη προσβάσιμες περιοχές όχι μόνο για εμπορικούς αλλά και για στρατιωτικούς σκοπούς. Η συσκευή ονομάζεται «Bat Bot» μπορεί να πετάξει στα ύψη και να πετάξει ανάποδα, σαν πραγματική νυχτερίδα.

Ένα βίντεο από μια δοκιμαστική πτήση δημοσιεύτηκε από τους επιστήμονες στο YouTube.

Η caprion λέει, ότι αυτό το drone  ζυγίζει μόνο 85 γραμμάρια και ο σκελετός» του είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα, που καλύπτεται με πυρίτιο σαν«δέρμα». Σε περαιτέρω βήματα, οι εμπνευστές του έργου σχεδιάζουν να εξοπλίσουν το όχημα με μια φωτογραφική μηχανή και έναν πομπό. Το συνολικό κόστος του έργου των τριών ετών είναι περίπου $ 1.5 εκατομμύρια.

Οι νυχτερίδες έχουν ήδη γίνει το κέντρο της τελευταίας τεχνολογίας  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μηχανικοί και το Φυσικών Επιστημών Συμβούλιο Έρευνας δήλωσαν ότι έχουν αναπτύξει ένα νέο μη επανδρωμένο όχημα  (MAV) με βάση τα φτερά νυχτερίδας.Τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν μέρος του Miniature [ μη επανδρωμένα οχήματα ] και μπορεί να είναι τόσο μικρά  όσο 15 εκατοστά πλάτος. Έχουν αναπτυχθεί για εμπορικούς και στρατιωτικούς σκοπούς και μπορεί να παρατηρήσουν από μακριά περιοχές απρόσιτες για τα οχήματα στο έδαφος.