Αν ο Trump κερδίσει δεν μπορώ να πάω στις ΗΠΑ: Το είπε ο νέος μουσουλμάνος το θρήσκευμα δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Ο Σαντίκ γιός μετανάστη, που από την περασμένη Παρασκευή είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος στην ιστορία της χώρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Time, είπε ότι, θα ήθελε να πάει στην Αμερική για να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τους εκεί δημάρχους, αλλά αυτό θα καταστεί ανέφικτο αν εκλεγεί ο Ντ. Τραμπ Πρόεδρος, επειδή είναι «διώκτης» του μουσουλμανικού στοιχείου.

«Αν ο Donald Trump γίνει ο Πρόεδρος, εγώ θα πρέπει να σταματήσει να πηγαίνω εκεί λόγω της πίστης μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ με τους αμερικανικούς δημάρχους και στις ιδέες ανταλλαγής», πρόσθεσε και κατέληξε πως η πολιτική Trump, δεν θα κερδίσει στην Αμερική. Ο δήμαρχος είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, πως θα ήθελε να επισκεφθεί τις Η.Π.Α.,. «πριν από τον Ιανουάριο, σε περίπτωση που ο Donald Trump κερδίσει.»

Παρ’ ότι, ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου θεωρείται ριζοσπαστικός και ταπεινός ως άνθρωπος, η εκλογή ενός μουσουλμάνου δημάρχου στη γηραιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Αγγλίας δεν παραβιάζει το μέχρι τώρα πρωτόκολλο της αγγλοσαξωνικής παράδοσης στην πολιτική, αλλά σηματοδοτεί εξελίξεις στη χαρτογράφηση της Ευρώπης από πλευράς πολιτισμού και πληθυσμών.

Η άποψή μας, όπως πολλές φορές την έχουμε εκφράσει, είναι, πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην πολιτική, ειδικά μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών με τον «εποικισμό» της ευρωπαϊκής ηπείρου από το μουσουλμανικό στοιχείο.

Μετά την εκλογή του Μπ. Ομπάμα, ενός μουσουλμάνου από την Αφρική στο μέγιστο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, η περίπτωση του Σαντίκ στο ανώτατο αξίωμα του επικεφαλής της πόλης του Λονδίνου, οδηγεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Πάντως, σήμερα στο Λονδίνο η παρακάτω φωτογραφία δημιούργησε πολλές εντυπώσεις…

σα

επιγραφή: «Δόξα στον Αλλάχ»!
οη
Sadiq Khan με τη σύζυγό Saadiya κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του στον καθεδρικό ναό Southwark στις 7 Μαΐου 2016

 

[ thehill ]

[ ibtimes ]